Området set fra cykel

XC mtb

Området byder på noget nær uanede mængder af mtb spor.
Med mulig start direkte fra campen er der ca. 300 km afmærkede spor og langt mere der ikke er mærket men som vi kender rigtig godt.
Flere af de afmærkede spor hænger sammen med naboområders spor, så der kan fint køres nogle endda meget lange ture på afmærkede spor. Disse svinger dog, som alle andre steder, noget i kvaliteten. Flere af områderne har meget grusvej og sågar asfalt stykke på andre dele end opkørsler, hvor de kan være meget rare. Vi vælger dog normalt at køre bil ud til de nabospor vi synes er byder på de fedeste ture og kobler normalt også der afmærkede spor sammen med ikke afmærkede, for at få de bedste ture.

mtb ved Risoul

Ellers er der både afmærkede spor og massevis af andre muligheder i Durance dalen og de tilstødende sidedale (hvoraf vi kender en god del).
Generelt er de lange opkørsler på grusveje eller mindre asfaltveje, mens det ellers primært er singletrack både op, fladt og ned. Der kan justeres en del på niveauet.
Mange opkørsler kan vælges fra ved at køre op i bil og evt. videre op med skilift. Der er også muligheder for alle niveauer af tekniske udfordringer på sporene, fra lette grusveje til meget svær singletrack.
Singletrack’ne er en god blanding af spor med super flow og mere tekniske partier med sten, klipper, rødder og swiftbacks (hårnålesving), der nok skal give selv teknisk dygtige ryttere god udfordring.
Alt i alt findes der godt 2000 km afmærkede mtb spor inden for under en time i bil fra Campen – fra højalpine områder til hyggelige bakker nede i Haut Provence – og så er der naturligvis langt flere gode spor der ikke er afmærket.

Pumptrack
200 meter fra vores Camp ligger en lille pumptrack bane hvor børnene kan lege og voksne kan også fint øve lidt der.
Ellers ligger der et par større baner i området, hvor der er flere niveauer på benene.

Enduro og Downhill
Lige oven for vores camp ligger skiområderne Vars og Risoul (20 min i bil).
Her er lifter åbne og flere gode downhill spor. Der er flere gode enduro muligheder ned til lifterne eller endda helt ned til campen. Vi kører typisk nogle af disse på xc cykler, men en enduro cykel vil afgjort gøre turen endnu sjovere.
Der er også flere andre gode enduro/downhill muligheder hvor der kan køres i bil op og cykles ned.
Af andre bike parker med lifter mm kan nævnes Les Orres der er et af de hotte downhill steder i Frankrig, ligger 20 km væk.
40-50 km væk ligger Bike parker i Val Louise, Puy Saint Vincent, Serre Chervalier og yderligere 10-15 km væk ligger en stor bikepark i Montgenevre.

Landevejs cykling
For dem der ikke kun kører mountainbike byder området også fantastiske muligheder for landevejscykling.
Vores camp ligger for foden af opkørslerne til Risoul (etapemål for tdf 2014), Col de Vars, Col de Izoard og Col de Agnel.
Col de Galibiere kan fint nås på en dagstur.
Ud over de store toppe er der også fine muligheder for landevejsture med lidt mindre stigninger og flere rigtig fine rundture der kan holdes omkring 100 km og 1500 højdemeter.
Endelig kan man køre en lille time (i bil) ud af dalen ned i Provence og få ture i et let kuperet område med typisk
Provence landskab.