Program ugetur SommerCamp

Program for mtb uge SommerCamp

Programmet herunder ligger naturligvis ikke mere fast end at det vil blive tilpasset gruppen, vejret m.m.
Alle dage vil vi typisk køre mellem 800 og 1600 højdemeter og 40-60 km (det er i praksis højdemeterne der tæller mest)

Søndag
Mødes typisk i løbet af søndag aften på vores SommerCamp. Fælles velkomst i Campen kl. 20.00

Mandag - Første dag
Vi tager et par ture med udgangspunkt direkte fra vores camp. Først tager vi en runde omkring floden Guil og borgen "Mont Dauphin". En tur der byder på en god "smagsprøve" af hvad der venter med stigninger, singletrack og tekniske nedkørsler - inkl. et café stop på vejen. Efter frokost tager vi en tur der starter med en klatretur på ca 300 hm inden det går over til en lang singletrack med både flow, super lækre nedkørsler og mindre stigninger.

Tirsdag - Heldagstur
I biler op til skiområdet Vars, hvorfra vi tager ski-lift det første stykke videre op inden turen går op til Col de Saluces. Herfra videre over til skiområdet Risoul og velfortjent frokost på en af caférne en tur der byder på noget nær den ultimative nedkørsel (ikke down hill - men super sjovt teknisk spor). Endelig går turen via flere tekniske nedkørsler videre nedad, tilbage i vores camp mere end 1500 højdemeter længere nede.

Onsdag - Val Louise
Vi tager op i dalen og ind til skibyen Val Louise. Herfra går turen op langs floden Gyr og videre af singletrack og en mindre asfaltvej til klatrebyen Aile Froide hvor vi holder pause på en café inden turen går ned mod Val Louise igen af lækre singletrack. Lidt før Val Loiuse drejer tager vi en mindre tur hvor turen op, er på en lille asfaltvej, så de knap 300 højdemeter hurtigt er kørt. Herfra er det via singletrack først fladt og derefter nedad tilbage til Val Louise. For de friske er der mulighed for at cykle tilbage til Campen, enten på asfalt eller en kombination af asfalt og stier.
Efter dagens tur er der mulighed for at tage op til Briancon hvor Tour de France kommer forbi på tourens kongeetape.

Torsdag - Heldagstur
Vi køre i bil lidt ind langs Guil floden inden vi drejer fra mod Col de Izoard.
I ca 1500 mh går det på cykel af mindre grusveje og stier op til Col de Furvande og derfra lækre singletracks oppe langt over trægrænsen inden det går nedover med flow og gode spor. Efter et kort stykke på en lille asfaltvej rammer vi en noget mere teknisk nedkørsel, hvor det hele dog kan køres, men de fleste vil nok vælge at stå af og trække et par sving eller 3. Til sidst rammer vi floden Guil og følger denne retur til campen.

Fredag - Col de Vars
I biler op til skiområdet Vars og lift videre op. Fra liften (ikke samme lift som tirsdag) over til col de Vars en tur der går ad singletrack næsten hele vejen, kun afbrudt af en mindre stigning på grusvej. Fra Col de Vars går turen igen af snævre singletrack tilbage ned til frokost. efter Frokost går det igen lidt opover, men kun et kort stykke inden det igen går ad singletrack nedover. Enten retur til Vars og bilerne - eller måske en lille lækkerbisken gennem en dyb canyon ned mod byen Guillestre og videre ned til floden Guil og vores camp - næsten 20 km ned af bakke!
Hvis der er energi kan vi også forsætte et par hundrede højdemeter op, inden finalen. En teknisk udfordrende nedkørsel langs med floden Rif Bell og videre langs Guil til vores SommerCamp.

Husk at tilmelder du dig to uger i Frankrig får du 15% i rabat på begge uger!

Typisk vil vi spise frokost ude på turene på caféer og restauranter oppe i terrænet eller i nogle af de mange hyggelige byer vi kommer igennem.