Valg af destinationer og spor

Vores valg af destinationer er en lang proses.
I første omgang er det primært områder vi kender i forvejen, fra tidligere ture på mtb eller andre sammenhænge som fx whitewaterkajak, klatring, skiløb, vandring eller lign. Det giver en idé om hvilke områder der er værd at bruge mere tid til at tjekke ud på cyklen i forhold til at arrangere mtb ture i området.
Så følger en række ture i området på cyklen, så spor og terræn læres rigtig godt at kende i forhold til at skulle guide. Ofte kender vi lokale i forvejen, der kan hjælpe os med at finde de helt rigtige spor. I denne del af forløbet bliver der naturligvis kigget kort, guidebøger og alt hvad vi ellers kan opstøve om området.
Kortet kan desværre kun vise hvor der går en sti, en vej, om det går op eller ned og tilsvarende overordnede forhold, ligesom det meget ofte også er tvivlsomme infomationer man kan trække ud af guidebøgerne. Det er kun fra sadlen, at man kan få et indtryk af, om kvaliteten er god nok til at tage vores gæster med. Der skal også altid være alternativer spor, der er afprøvet og gennemkørt flere gange, så der kan justeres lidt på turen undervejs hvis der bliver behov for det.
Det betyder i praksis at vi næsten altid har kørt mindst 5-10 forskelige spor, mange af dem flere gange, før vi har et spor der er godt nok til at tage gæster med på.
Det giver også rigtig mange ture, hvor vi til tider går næsten lige så meget som vi cykler, ender med alt for meget grusvej, eller at sporet måske er for svært/risikabelt til at tage gæster med på.
Så skal det hele “strikkes sammen” så der kan blive et godt sammenhængende forløb i turene.
Når programmet så er på plads, laver vi typisk en eller flere “pioner ture” hvor vi tester turen ud med gæster, der er indtillet på at turen er ny og gerne vil hjælpe os med input og gode idéer. Samtidig med at vi ser hvordan terræn, distancer mm. fungerer.

Men, bare fordi vi har et godt setup til én tur, kan det altid gøres lidt bedre – vi jagter derfor altid nye spor. Ligesom intet spor eller sti er statisk, de vil altid se lidt anderledes ud næste gang vi kommer forbi, og nogle år ændre terrænet sig så meget at der må vælges helt nye veje.

MountainbikeRejser.dk – Den sikre vej til gode spor

 • Moutainbike Durance
  Moutainbike Durance
 • VTT Risoul 1
  VTT Risoul 1
 • VTT Risoul 2
  VTT Risoul 2
 • Mountainbike Risoul 3
  Mountainbike Risoul 3

2 tanker om “Valg af destinationer og spor

 1. “Det blev en rigtig dyr ferie med MountainbikeRejser i Frankrig! – Det kostede mig en mountainbike da jeg kom hjem. Det var bare for sjovt!” Lene Møller, deltager på Adventureuge i Frankrig.

 2. Som aktive på et adventurehold, med flere adventure løb i bagagen havde vi ikke forventet at få de hårde træningsture på mountainbiken under adventureugen i Frankrig, særligt da der også var begyndere på mtb med på turen. Men der blev delt op i hold på gode steder og så ellers givet den gas – og vi tør godt sige at alle fik kørt sig ud!
  Henrik – Højlandets adventure team

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *